Wędlinę spożywamy oddzielnie za pomocą noża i widelca

Wędlinę spożywamy oddzielnie za pomocą noża i widelca, a do tego ułamujemy po kawałku pieczywa, smarując kolejno każdy kawałek masłem. Odpowiednią porcję masła nabieramy z maselniczki i kładziemy na brzeg talerza obok wędliny. Śmielej poczynamy sobie z chlebem przy pierwszym śniadaniu. Można posmarować całą kromkę masłem i jeść z ręki. Chleba z masłem również, nie wypada krajać nożem. Jeśli na chleb z masłem położymy wędlinę czy ser — co przy śniadaniu wolno — będzie to już kanapka, którą można nożem przekroić na pół, żeby było wygodniej jeść (z ręki). Taką kanapkę można nawet spożyć wprost z talerzyka, posługując się nożem i widelcem. Kanapki „bufetowś” w zasadzie konsumuje się bez sztućców — taka jest ich koncepcja, taki mają cel. Konsumujemy więc z ręki… jeśli kanapka na to pozwala. Bo w praktyce bufetowe kanapki są za duże — zamiast porcji na jeden ząb stanowią zwykle cały skład wiktuałów, uformowany w piramidę. W ręku się rozpadają, ociekają sałatką, nie mieszczą się w ustach.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj na moim serwisie ! Poświęconym urbanistyce, mam nadzieję, że znajdziesz tutaj wiele ciekawych i interesujących Ciebie informacji. Zapraszam do czytania !
Wszelkie prawa zastrzeżone ©